Proslava 70 let

Riječka Dezinsekcija proslavila 70 godina rada i dovršetak ekološkog centra
Vrijednim donacijama općini Kostrena i KBC Rijeka, prisjećanjem na povijest uspješnog poslovanja, predstavljanjem ekološkog centra i inovativne tehnologije tretiranja staništa komaraca uz pomoć dronova, riječka Dezinsekcija obilježila je 70 godina postojanja

Kostrena, 20. rujan 2017. - Svečanošću kojoj su prisustvovali sadašnji i bivši zaposlenici, poslovni partneri i visoki uzvanici, riječka tvrtka Dezinsekcija d.o.o. proslavila je danas sedamdesetu godišnjicu poslovanja i obilježila dovršetak novog ekološkog centra. „Od nastanka davne 1947. godine do danas, Dezinsekcija se uvijek ponosila svojom izvrsnosti, inovativnosti u poslovanju i kolegijalnosti. To su vrijednosti koje su nas vodile cijelo ovo vrijeme i kojima imamo zahvaliti što smo se danas okupili u ekološkom centru u Kostreni“, izjavio je direktor Dezinsekcije d.o.o., gospodin Ranko Dujmović, i sam zaposlenik tvrtke od 1975. godine.

Zaposlenicima i gostima su se uz g. Dujmovića obratili i visoki uzvanici: župan Primorsko –goranske županije g. Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Rijeke g. Vojko Obersnel, načelnik Općine Kostrena g. Dražen Vranić i predsjednik Županijske komore HGK, g. Vidoje Vujić, koji su govorili o povijesti suradnje s Dezinsekcijom i redom iskazali podršku.
Proslava 70 let

Dezinsekcija je osnovana 1947. godine, kako bi u posljeratnoj Rijeci i okolici provodila mjere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije javnih objekata i privatnih stambenih prostora, te je u svojoj prvoj godini brojala tek šestero zaposlenika, da bi tijekom sljedećih sedamdeset godina kontinuirano širila poslovanje i rasla brojem zaposlenika do današnjih 97. Danas Dezinsekcija osim provedbe mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije obavlja poslove dezodorizacije, dekontaminacije, suzbijanja molestanata, zaštite ukrasnog bilja i šumskih površina, zaštite mora i ostalih vodenih i kopnenih površina te gospodarenja otpadom.

Neprestanim usvajanjem novih znanja i tehnologija, inovativnošću na području svoje djelatnosti, tvrtka se razvijala i povećavala te je izrasla u jednu od najbolje opremljenih i najstručnije ekipiranih tvrtki na sjevernom Jadranu. Zbog uspjeha u području zaštite mora, Dezinsekcija je nagrađena zlatnom medaljom „Čista mora“ na Malti 1993. godine te zlatnom plaketom za dostignuća u području zaštite voda i mora od strane Državne uprave za zaštitu okoliša, 1997. godine.

Uz osam milijuna kuna vrijedan novodovršeni ekološki centar u Kostreni, u kojem je održana svečanost, gostima je predstavljena još jedna inovacija u poslovanju riječke Dezinsekcije, tretiranje staništa komaraca uz pomoć bespilotnih letjelica – dronova, koja je izazvala veliko zanimanje okupljenih poslovnih partnera. Riječ je o inovaciji razvijenoj unutar tvrtke Dezinsekcija, a u suradnji s još jednom riječkom tvrtkom, Vectrino. U lipnju ove godine nagrađena je posebnim priznanjem „Drone Hero Europe“, na najvećoj europskoj poslovno-tehnološkoj konferenciji o primjeni bespilotnih letjelica „UAV Expo Europe“.

Potvrđujući duboku ukorijenjenost Dezinsekcije u lokalnoj zajednici, direktor Dezinsekcije g. Dujmović uručio je predstojniku dječje kirurgije KBC Rijeka, doc.dr.sc. Harryju Nikoliću i ravnateljici Osnovne škole Kostrena, Biserki Miškulin, donacije ukupne vrijednosti veće od sto tisuća kuna, koje su namijenjene opremanju Dječke kirurgije KBC Rijeka i OŠ Kostrena.

Okupljene su zabavljali riječki sastav Putokazi i klapa Tramuntana.